FAQ

Waar en wanneer vindt TomoParty 2018 plaats?
TomoParty 2018 vindt plaats op zaterdag 18 augustus 2018 van 13.30 uur tot 22.30 uur bij recreatiegebied “de Groene Heuvels” in Ewijk. Voor een routebeschrijving klik hier.

Is TomoParty met het openbaar vervoer bereikbaar?
Ja zeker! Station Wijchen (3 stations vanaf Nijmegen) en neem dan de GRATIS shuttlebus op het station! Deze shuttlebus brengt je uiteraard ook weer terug! Gebruik van de shuttlebus is bij TomoParty 2018 GRATIS voor onze gasten.
De shuttlebus vertrekt om 13:00 en 15:00 vanuit NS-station Wijchen naar TomoParty.
Om 17:00 en 22:30 kun je weer opstappen om vanaf TomoParty naar het station te gaan.
Als je niet met de shuttlebus mee wil of op andere tijden wil aankomen of vertrekken kun je ook te voet gaan. Loop vanaf station Wijchen naar de Ficarystraat in Ewijk. Hou er rekening mee dat het een route is van 5 kilometer en dat je er dus bijna een uur op loopt.

Voor de route klik je hier.

Mag ik eigen consumpties meenemen?
Dat mag onder voorwaarden: je flesje (1x) is niet groter dan 200 ml, blikjes niet groter dan 150 ml. Er mogen geen geopende verpakkingen mee naar binnen, alleen gesloten. Zelf alcohol meenemen is ten strengste verboden! Eten mag, maar geen porties groter dan voor 1 persoon of zaken die niet voor eigen gebruik zijn.

Wij schenken alleen alcohol aan personen van 18 jaar of ouder, zorg dat je een legitimatiebewijs bij hebt. Geen ID = geen alcohol. Als je alcohol geeft aan een minderjarige, wordt je verwijderd.
Verder geen glaswerk en petflessen of andere verpakkingen groter dan 200 ml (ivm afvalafvoer) of handelshoeveelheden eten en/ of drinken of hoeveelheden voor meer dan 1 persoon.

Belangrijk; we doen er alles aan om de horeca zo goedkoop mogelijk te houden. Reken op ongeveer 1 euro voor een blik a-merk frisdrank. Wij hebben geen invloed op de prijzen van de andere partijen.
Als je brood wil meenemen, let dan op dat het erg heet kan zijn, waardoor het vlees op brood snel kan bederven. Neem in dat geval een koelbox mee of eet het snel op.

Mag ik een tas meenemen?
Dat mag uiteraard, deze wordt wel gecontroleerd op o.a. (nep) wapens en glas. Indien we je tas niet mogen controleren, wordt de toegang geweigerd. Zorg er voor dat je cosplay wapens duidelijk herkenbaar zijn als nep. We willen geen andere mensen laten schrikken. Om rijen te voorkomen vragen we je om je cosplay wapens alvast duidelijk kenbaar te maken aan de dienstdoende beveiliger en je tas open aan te bieden.

Waar kan ik parkeren?
Parkeren kan op locatie bij recreatiegebied “de Groene Heuvels”. Hier zijn voldoende parkeerplaatsen beschikbaar. Let op; “de groene heuvels” bestaat uit een vakantiepark en een evenemententerrein. Je moet parkeren bij het evenemententerrein.

Ik kom met eigen vervoer. Is parkeren gratis?
Je kunt de auto gratis parkeren op NS-station Wijchen en dan de gratis shuttlebus nemen naar TomoParty. Als je parkeert bij het evenemententerrein betaal je €5,- ongeacht de parkeerduur (max 24 uur).

Wanneer ontvang ik de bestelde tickets?
Alle tickets ontvang je direct na het bestellen in je mailbox. Als je 30 minuten na het bestellen nog geen ticket hebt ontvangen bel je vóór donderdag 16 augustus 2018 12:00u naar 030-2040258. De klantenservice zal onderzoeken wat er mis ging en stuurt je een nieuw ticket.
Check altijd eerst je spambox voordat je contact opneemt. Het nummer is alleen bereikbaar tijdens kantoortijd van maandag tot en met vrijdag.

Ik ben mijn ticket kwijt / ik denk dat ik geen ticket ontvangen heb.
Alle tickets ontvang je direct na het bestellen in je mailbox. Als je 30 minuten na het bestellen nog geen ticket hebt ontvangen bel je vóór donderdag 16 augustus 2018 12:00u naar 030-2040258. De klantenservice zal onderzoeken wat er mis ging en stuurt je een nieuw ticket.
Check altijd eerst je spambox voordat je contact opneemt. Het nummer is alleen bereikbaar tijdens kantoortijd van maandag tot en met vrijdag.

Wat doen jullie met slecht weer?
De kans op regen op 18 augustus was de afgelopen 25 jaar minder dan 9%. Mocht er toch regen zijn; geen probleem! TomoParty is vanaf 2018 grotendeels overdekt. Het strand en de zonneweide uiteraard niet. Op het terrein staat een aantal grote tenten waaronder (bijna) iedereen een droog plekje heeft. Ook de DJ en de horeca staan daar in de buurt. Maar we gaan gewoon uit van net zo’n stralend weer als vorig jaar. Toen was het ruim 23 graden en zeer zonnig!

Moet ik mijn ticket uitprinten om toegang te krijgen tot TomoParty 2018?
Nee, sinds TomoFair 2017 kan dit ook met je smartphone. Zorg er wel voor dat:

  • Je scherm op maximale helderheid staat
  • Geen barsten in je scherm. Bij barsten werkt de scanner niet en moet je een geprint ticket hebben.
  • Geen gebogen scherm (sommige types Samsung telefoon)

Je ticket moet te SCANNEN zijn. Alleen het ticketnummer is NIET geldig. Je hebt dus geen toegang met bankafschriften, betalingsbewijzen, bevestigingsmails etc. Alleen met een (eventueel) geprint ticket heb je toegang.

Hoe herken ik medewerkers van de organisatie tijdens TomoParty??
Alle medewerkers hebben een geel shirt voorzien van “Tomocon” (voorzijde) en “Gopher” (achterzijde). De beveiligers zijn in zwart uniform en herken je aan het zilveren beveiligings V’tje. Andere mensen op het terrein zijn dus geen crew maar bezoekers. Stel je vragen of doe je meldingen alleen aan de medewerkers van TomoParty.

Waar kan ik tickets bestellen en hoeveel kosten deze?
Tickets kun je bestellen via onze ticketpagina. Een ticket kun je bestellen vanaf € 4,99 in de voor-voorverkoop. Daarna kosten tickets via de site € 7,99. Aan de dagkassa kost een ticket € 15,00 euro.

Wat voor horeca gelegenheden zijn er bij TomoParty?
Tijdens TomoParty hebben wij de volgende horecamogelijkheden:
– Horeca met diverse zomerse hapjes, sushi, typische Japanse lekkernijen, ijs en fruit. Bij verschillende horeca kun je ook terecht voor saké, diverse Japanse bieren en uiteraard andere licht alcoholische dranken!
– Een bar met diverse drankjes (ook alcoholvrij).

Is er ook een garderobe?
Nee, maar er zijn wel kleedkamers op het terrein voor heren en dames om je eventuele zwemkleding aan te doen. Tassen laat je achter in de auto, of bij je handdoek op het strand. Uiteraard altijd op eigen risico.

Kan er gezwommen worden bij TomoParty?
Jazeker, dat maakt de dag alleen maar leuker. Dit gebied staat er om bekend dat het water extreem helder en schoon is. Je kunt lekker zwemmen en je hebt geen last van kiezels e.d. Zwemmen is geheel op eigen risico en alleen toegestaan indien je een zwemdiploma hebt.

Mag mijn huisdier mee naar TomoParty?
Nee, in beginsel mag dit niet. Wij krijgen met enige regelmaat verzoeken of mensen slangen, fretten, ratten, honden, zwijnen, poezen, muizen, paarden etc mogen meenemen. Doe dit alsjeblieft je huisdier niet aan! Op TomoParty is overal versterkte muziek en er lopen veel mensen. Dit ervaart een huisdier als zeer stressvol. Moet je huisdier ondanks deze waarschuwing toch mee, stuur ons dan even een mail en dan beoordelen we jouw verzoek.

Ik wil als journalist naar TomoParty komen. Hoe meld ik me aan?
Pers kan zich aanmelden via deze pagina.

Ik ben jonger dan 13 jaar, mag ik naar TomoParty?
Natuurlijk, iedereen is welkom! Maar als je jonger bent dan 13, moet je vergezeld worden door een volwassene en toestemming hebben van je ouder of voogd.

Is er een geldautomaat in de buurt?
Er is helaas geen geldautomaat in de buurt. Neem dus voldoende contant geld mee. Het is niet mogelijk om op TomoParty te pinnen!

Kan ik TomoParty bezoeken met een rolstoel?
Ja, dit is natuurlijk geen probleem. Hou er wel rekening mee dat een rolstoel erg lastig manoeuvreert door gras en zandstrand.

Kan ik blijven slapen?
Helaas is dat niet mogelijk, maar er is wel een hotel op nog geen 10 kilometer afstand dat zeer goedkope kamers heeft. Dit is het Bastion hotel in Nijmegen.

Mijn zoon of dochter wil naar TomoParty. Hoe zit het met de veiligheid?
TomoParty wordt georganiseerd door stichting Tomo. De mensen achter stichting Tomo hebben allen een ruime ervaring in het organiseren van evenementen met uiteenlopende doelgroepen. Op elk event van stichting Tomo zijn voldoende (vrijwillige) begeleiders aanwezig, alsmede professionele beveiliger(s) en een EHBO post.
Op TomoCon, TomoPlay, TomoParty en TomoFair wordt (beperkt) alcohol geschonken aan bezoekers van 18 jaar of ouder, na het tonen van een legitimatie. Alle andere events zijn alcohol vrij.
Bezoekers jonger dan 13 hebben alleen toegang indien vergezeld door een volwassene en mét toestemming van de ouder(s) of voogd. Personen die de veiligheid van onze bezoekers of medewerkers in gevaar brengen in de ruimste zin van het woord, worden onmiddellijk verwijderd van het terrein en wij doen altijd aangifte van strafbare feiten. Voor verdere informatie verwijzen wij naar de huisregels.

Ik heb een vraag die hier niet bij staat.
Stuur dan een mail via het contact formulier of via info@tomocon.nl o.v.v. “TomoParty”.